8. mars – løft blikket

8. Mars i 2013 var jeg på ISAK for å snakke med de andre ungdomspartiene om stemmerett og kvinnekamp i en såkalt dialogsamtale hvor vi delte oss inn tre og tre(Unge Høyre, Unge Venstre, Fremskrittspartiets Ungdom og Sosialistisk Ungdom, Rød Ungdom og Grønn Ungdom(AUF og KrFU kunne ikke komme)). Der snakket vi på høyresiden om «Motivering fremfor kvotering», og at man rett og slett måtte tørre å ta steget.

8. Mars 2014 er jeg selv småsyk og kan ikke stå på stand med Malvik Høyre som jeg egentlig skulle. Men vi sitter nå i et land som mer eller mindre er styrt av kvinner. Statsministeren, Finansministeren, LO-lederen og NHO-lederen er kvinner. En av de personene jeg ser mest opp til karrieremessig er Anita Krohn Traaseth, hun er toppsjef i HP og en samfunnsengasjert stemme som virkelig baner vei for kvinner. Selv om jeg hverken utdanner meg i hennes karriereretning eller har planer om å bli toppsjef av noe slag, er det noe befriende med måte hun opptrer på, hun er så rolig og nære samtidig som hun er utrolig dyktig og utstråler stor integritet. Hun er et forbilde for begge kjønn.

Erna Solberg har så langt som statsminister vært flink til å trekke frem jenters rett til utdanning som viktig for utvikling i mindre utviklede land og verden. Dette er kampsaker vi må løfte på dager som 8. mars, og hele året ellers. Jeg har tidligere skrevet om iranske kvinners situasjon. Det er sikkert mye man kan klage på i Norge. Men for en internasjonal dag som kvinnedagen være bør man være mer opptatt av generelle rettigheter som at jenter og kvinner i hele verden skal få utdanning og delta i demokratiet uten at det skjer forferdelige hendelser med dem eller familien deres. Det er mine kampsaker for 8. mars og ellers i året!

– Maja –

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s